Satsang en je schaduw

Je individuele ware Zelf is niet je absolute Goddelijkheid of Godsvonk dat deel is van de Al-Moeder.
Je hebt bijvoorbeeld  liefde, inzichten en talenten ontwikkeld gedurende vele levens waarmee je dienstbaar kunt zijn en je missie kunt doen die bij je individuele Christuskracht of Goddelijkheid horen. Je Godsvonk is deel van het Absolute en de Al-Eenheid en is voorbij je individualiteit. Tijdens je groei en ontwikkeling zie je ook je schaduw en minder gewenste eigenschappen en wordt je steeds meer de waarnermer ervan. Met inzet, bereidheid, en bewuste training besluit je op je inwijdingsweg je schaduw en je indentificatie daarmee, niet langer te voeden maar ook niet te oordelen.

verlichting_2.jpeg

Op je inwijdingsweg zal je ego, familiegedrag, gewoontepatronen en schaduw als vanzelf door het waarnemen, steeds verder oplossen.

Je zelfreflecterend bewustzijn laat je zien hoe je daarmee omgaat. Je neemt het waar en ziet hoe je overal op reageert en hoe organisch alles werkzaam is in jou ten opzichte van je omgeving.  Na veel vallen en opstaan kijk je en voel je voorbij goed en fout in jezelf en je omgeving. Je aanvaardt gewoon wat zich voordoet en wordt oordeelozer. Echter zodra je van je innerlijke vorderingen een al dan niet spiritueel, zelfbeeld maakt en het een waardeoordeel geeft, creër je weer ego met hechting aan dat beeld. Hierdoor wordt ook weer afhankelijkheid, dualiteit of afgescheidenheid mogelijk. Dat creert uiteindelijk weer leed, tegenstand en teleurstelling.

Als je gedurende de dag de bewuste waarnemer blijft, kun je jezelf leren in je individuele Christuskracht te blijven om vandaaruit te functioneren met je omgeving.

Vanuit de waarnemer zul je ook nooit over je grenzen gaan en jezelf of je energie kwijt raken. De waarnemer staat meer te de Al-Moeder en je Godsvonk al aan.
De essentie van de waarnemer en je Godskern zijn non duale en denken en voelen alleen vanuit eenheid. Het ik doet dat niet.
Ook al neem je je boosheid waar dan weet je tegelijkertijd dat je de boosheid niet bent als je hem maar niet in bezit neemt als van jou (ik ben boos i.p.v. er is boosheid) Als je je er maar niet mee identificeert. Zo wordt die boosheid geen energievretend iets en ook geen langdurig verhaal in je hoofd, hart en buikgevoel maar keer je weer terug naar een ruimer ego-ik-loos gevoel en gewaar zijn. Hetzelfde geldt voor jouw mening, jouw gevoel .... er is dan geen verhaal, alleen organisch reageren en vevolgens weer volop bewust aanwezig blijven.

Maar je bent niet volmaakt en kunt nog steeds een hechting aan je innerlijk kind, geld, de zorg voor je ouders of een idee over iemands controle of macht hebben.

Ook kun je gevoelens ervaren. Dat is geen probleem. Het kan alleen met jou en je ego aan de haal gaan als je hierover verdere verhalen en ideeën maakt in je hoofd. Deel je die verhalen en vdat vinden van met anderen dat versterk je het alleen maar en denk je dat je gelijk hebt als zij je bevestigen. Afgescheidenheid kan zo ontstaan. Want natuurlijk deel je het niet met anderen die je niet zullen bevestigen want je ego is slim genoeg om mensen te vinden die er net zo over denken.

Laat je niet meeslepen, ook niet door de waan van alledag, ga niet volledig op in alles maar blijf de waarnemer zowel als speler in het veld.

Als je ook de speler in het veld blijf ga je nergens boven staan (vanuit de geest, coach zijn of mind) en kun je ook warme buikverbindingen met anderen hebben.
Identificeer je ook niet met of een slachtoffer gevoel. Blijf steeds bewust aanwezig met je aandacht en hart bij wat je doet, zegt of voelt en bewaak je kristallijnen neutraliteit. Alleen in dit hier en nu kan je Godskern aarden en je missie zich doen in de vanzelfheid zonder dat jij als ego-ikje iets moet doen. Onderzoek jezelf keer op keer en wees bereid tot deze training voor je individuele Godskern en Christuskracht.

Keer steeds bewust terug naar het nu en je eigen zelfreflecterend, verruimd kerngevoel zonder vastgezette gevoelens, ideeën of meningen.

Je bevindt je met je medemensen, situatie en reacties in één veel groter organisme; het morfogenetische of aard etherische veld of eenheidsveld, verblijf daarin terwijl het ikje zijn ding doet.
Bevrijd jezelf en vergeet je ego-ik dat denkt dat ie het middelpunt is van het leven en jouw gevoel waar is. Zo word je je ware Essentie, de Christuskracht en je Goddelijk Zelf.

 

Geschreven door: Joke ElZiam Nootebos


Auteursrechten
De auteursrechten op deze tekst zijn voorbehouden.

Volg ons op:

 Facebook  Youtube  Linkedin